«Μηλίνα»: Η παραδοσιακή Εβρίτικη στριφτή τυρόπιτα (Συνταγή)
«Μηλίνα»: Η παραδοσιακή εβρίτικη στριφτή τυρόπιτα
Παραδοσιακή συνταγή για Μηλίνα
Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ξίδι
1 πρέζα αλάτι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
Υλικά για τη γέμιση:
400–500 γρ. φέτα (τριμμένη με το χέρι)
2 αυγά (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
Λίγο γιαούρτι ή γάλα (προαιρετικά)
Μαυροπίπερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζύμη: Ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Άνοιγμα φύλλου: Χωρίζετε τη ζύμη σε μπάλες και ανοίγετε λεπτά φύλλα.
Γέμιση: Ανακατεύετε τη φέτα με τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά (αν χρησιμοποιούνται).
Στρώσιμο: Σε λαδωμένο ταψί, τοποθετείτε ένα φύλλο, γέμιση και τυλίγετε σε ρολό ξεκινώντας από τη μεριά της γέμισης.
επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Ψήσιμο: Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Passenger Team.gr

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου