Την καθαίρεση του προέδρου της δημοτικής τηλεόρασης Ορεστιάδας ζήτησε ο Χ. Λεβέντης


 «Πυρά» κατά προέδρου δημοτικής τηλεόρασης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Την καθαίρεση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας, Αθανασίου Δόμπα, ζήτησε ανοιχτά εχθές, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω», Χρήστος Λεβέντης, καταλογίζοντας στον κ. Δόμπα «πολλά μαζεμένα ευτράπελα, μέσα σε πολύ λίγο καιρό, στη δημοτική τηλεόραση». Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Λεβέντη, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Τηλεόρασης, ήταν η περικοπή του αποσπάσματος της προηγούμενης, ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, στο οποίο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Στράντζελης, είχε ρωτήσει «με ποια ιδιότητα ανακατεύεται στα εσωτερικά του δήμου η σύζυγός του δημάρχου». Η περικοπή του συγκεκριμένου αποσπάσματος από το βίντεο της συνεδρίασης που αρχικά ανέβηκε στο youtube, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ξανανεβεί αργότερα ολόκληρο, κάτι που ζήτησε και ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος, όταν ενημερώθηκε για την περικοπή, όπως ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Η περικοπή αυτή δυσαρέστησε κάποιους, πιο πολύ όμως δυσαρέστησε εμένα και γι’ αυτό αμέσως έδωσα εντολή να διορθωθεί αυτό το λάθος. Εγώ, πρώτος απ’ όλους, ήθελα να ακουστεί η απάντησή μου, αλλά να ακουστεί και η ερώτηση, για να φανεί σε όλους το αλγεινό σημείο στο οποίο έχουν φτάσει κάποιοι…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. 

Ο κ. Λεβέντης, πάντως, άφησε να εννοηθεί επίσης ότι ο κ. Δόμπας ήταν αυτός που «κατέβασε» και σχόλιό του κάτω από ανάρτηση του δελτίου ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης στο FB, στο οποίο δήλωνε την αντίδρασή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στο δελτίο η δική του ερώτηση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας. «Αν αυτά δεν έγιναν σκόπιμα, τότε είναι από προχειρότητα, για να μην πω ασχετοσύνη…», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λεβέντης, προσθέτοντας πως «πρέπει να πέσει στο τραπέζι η παραίτηση του κ. Δόμπα, ο οποίος είναι και άφαντος, αφού ποτέ δεν απαντά στις κλήσεις που του έχω κάνει». 

Αιχμές για «προβληματικούς» χειρισμούς στην δημοτική τηλεόραση άφησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων μειοψηφίας, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη και η απάντηση του δημάρχου σε όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση για τη δημοτική τηλεόραση, ο οποίος δεν «κάλυψε» τον κ. Δόμπα, παρά μόνον περιορίστηκε να πει ότι για όσα ακούστηκαν για τον κ. Δόμπα «θα απαντήσει ο ίδιος». Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Δόμπας απουσίαζε.   

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρακιώτικο Μαλεμπί (Συνταγή)

Γκιουζλεμέδες(πιτάκια) από τά Πετρωτά Έβρου (Συνταγή)

Εκμισθώθηκε το αναψυκτήριο στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας