Τό θέμα για τα νερά του Άρδα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Μ. Χατζηπαναγιώτου


Το θέμα της διακρατικής συμφωνίας με τη Βουλγαρία, για τα νερά του Άρδα, από τα οποία αρδεύονται πολλές χιλιάδες στρέμματα του βορείου Έβρου, έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τριγώνου και Κυπρίνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, τονίζοντας ότι λίγες ημέρες πριν τη λήξη της συμφωνίας, η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος για μία νέα συμφωνία. 

«Μας έλεγαν να μην ανησυχούμε, ότι θα υπάρξει λύση. Τελικά, η μόνη επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι αυτή από τηλεοπτική εμφάνιση του γενικού γραμματέα φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτρου Βαρελίδη, ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη Βουλγαρία, διότι η γειτονική χώρα δεν έχει κυβέρνηση, και εξαρτόμαστε πλέον από την καλή διάθεση των γειτόνων…» ανέφερε ο κ. Χατζηπαναγιώτου. 

Ο ίδιος κάλεσε όλο το δημοτικό συμβούλιο να κινηθεί πιο δυναμικά και να διεκδικήσει τη σθεναρή κινητοποίηση των βουλευτών και των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να υπάρξει άμεσα μία νέα διακρατική συμφωνία και «να μην κρέμεται από τις καλές διαθέσεις των Βουλγάρων όλη η αγροτική οικονομία της περιοχής»,

ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρακιώτικο Μαλεμπί (Συνταγή)

Γκιουζλεμέδες(πιτάκια) από τά Πετρωτά Έβρου (Συνταγή)

Εκμισθώθηκε το αναψυκτήριο στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας