Θρακιώτικο Μαλεμπί (Συνταγή)
Ένα υπέροχο, κατ΄ εξοχήν καλοκαιρινό, δροσερό γλυκό που το φέρανε οι πρόσφυγες από Αν.Θράκη και γενικότερα από την Ανατολή. Χρειάζεται μόνο 2 υλικά και είναι πολύ εύκολο και πιο υγιεινό γιατί δεν περιλαμβάνει καθόλου λιπαρή ουσία παρά μόνο ζάχαρη σαν γλυκό που είναι Υλικά ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ• 1 κούπα νισεστέ (άμυλο αραβοσίτου)200 ml• 6 κούπες νερό (1,200 ml) *προαιρετικά 1 φλιτζανάκι ή 1 κούπα ζάχαρη (αναλόγως με τα γούστα) ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ• 3 κούπες νερό (600 ml)• 2 κούπες ζάχαρη (300 γρ)• 1 ξυλάκι κανέλας• 4-5 γαρύφαλλα• 1 φύλλο αρμπαρόριζας ή 1 κουταλάκι ανθόνερο• λίγες σταγόνες χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής Χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα μλετρησης για όλα τα υλικά που αναγράφονται στην κρέμα και στο σιρόπι. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. Σε μια κατσαρόλα διαλύουμε το νισεστέ μέσα στο κρύο νερό. Η αναλογία νισεστέ-νερού είναι πάντα 1:6 με ότι μέγεθος κούπα επιλέξουμε, δηλ βάζομε 1 κούπα νισεστέ σε 6 κούπες νερό και ανακατεύουμε. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου