Υποβολή αιτήματος για την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Τρίγωνο


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, η υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας, για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας στην περιοχή του δάσους Πενταλόφου-Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας. 

Στην εισήγησή του, ο αντιδήμαρχος Τριγώνου και Κυπρίνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, αναφέρθηκε στις ενέργειες και στις επαφές που προκαταρκτικά έχουν γίνει για το θέμα αυτό, παρουσίασε τους σκοπούς και τους στόχους της λειτουργίας ενός τέτοιου Κέντρου στην περιοχή του βορείου Έβρου και πρότεινε ως έδρα του Κέντρου το πρώην δημοτικό σχολείο του Πενταλόφου. 

Θετικές ήταν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων μειοψηφίας, οι οποίες θύμισαν, ωστόσο, ότι και προ ετών υπήρξε αντίστοιχη πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Καστανιές, χωρίς αυτή να ευοδωθεί, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. 

Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Μαυρίδης, δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη νέα προσπάθεια, επισημαίνοντας, πάντως, ότι τα παραδείγματα των αντίστοιχων Κέντρων, στο Σουφλί, που δεν λειτουργεί πλέον, και στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, θα πρέπει να προβληματίσουν, καθώς διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις, τόσο στη χρηματοδότηση όσο και στη στελέχωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Κάλεσε, δε, τη δημοτική αρχή να διασφαλίσει εκ των προτέρων την κάλυψη του κόστους λειτουργίας μίας τέτοιας δομής, από πόρους του δήμου, καθώς, όπως είπε, ούτε το Υπουργείο Παιδείας ούτε χρηματοδοτικά προγράμματα θα αναλάβουν τα λειτουργικά έξοδα. 

Θετικές ήταν και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων «Δημοτική Επαναφορά», με επικεφαλής τον Χρήστο Καζαλτζή και «Είναι στο Χέρι μας», με επικεφαλής τον Σάκη Κυργιάννη, που αναγνώρισαν τα πολλαπλά οφέλη από την ίδρυση ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην περιοχή και δήλωσαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία. 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρακιώτικο Μαλεμπί (Συνταγή)

Γκιουζλεμέδες(πιτάκια) από τά Πετρωτά Έβρου (Συνταγή)

Εκμισθώθηκε το αναψυκτήριο στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας