Γκιουζλεμέδες ή μπλινούδια (πιτάκια) από τά Πετρωτά Έβρου (Συνταγή)
Γκιουζλεμέδες, Πίτα στο τηγάνι γεμιστή με τυρί και αυγό. Παραδοσιακή πολύ νόστιμη από τά Πετρωτά Τριγωνου Έβρου Υλικά Υλικά για την ζύμη 1 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ξύδι 750γρ αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις Υλικά για την γέμιση 500γρ τυρί φέτα 2 αυγά 2 κουταλιές ελαιόλαδο ελαιόλαδο για το τηγάνι Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε σε ίσα κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ μεγάλο να γίνει ένας φάκελος .Γεμίζουμε κάθε φύλλο με την γέμιση μας. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν καλά. Πηγή: cook-bake.gr






Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, φιλοξενία που μόνο εσείς ξέρετε να προσφέρετε. Περάσαμε υπέροχα κοντά σας. Δική μας υπόσχεση να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική σας, ώστε να επιλυθούν προβλήματα που άστοχες, και επικίνδυνες θα έλεγα εγώ, επιλογές "αρμόδιων" άφησαν να αναδειχθούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονούμε να ξαναβρεθούμε κοντά σας!!!