Καβουρμάς σαγανάκι παραδοσιακή συνταγή απο τη Θράκη


 

Καβουρμάς σαγανάκι παραδοσιακή συνταγή απο τη Θράκη.

ΥΛΙΚΑ

4 ροδέλες καβουρμά 

4 αυγά

4 ντομάτες ώριμες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές πράσινες καυτερές ή γλυκιές ψιλοκομμένες

2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι – πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε από μία ροδέλα καβουρμά σε πήλινο μπολ για σαγανάκι. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Ρίχνετε τις πιπεριές, το αλάτι, και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν. Μοιράζετε το μείγμα στα 4 πήλινα σκεύη και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Σπάστε από ένα αυγό στο κάθε πήλινο μπολ. Ψήστε για 8΄-10΄ στους 200οC

Gastronomos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρακιώτικο Μαλεμπί (Συνταγή)

Εκμισθώθηκε το αναψυκτήριο στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Γιάννης Ζελιάσκος απο το Φυλάκιο Έβρου