Γκιουζλεμέδες, Πίτα στο τηγάνι γεμιστή με τυρί και αυγό. Παραδοσιακή πολύ νόστιμη από τά Πετρωτά Τριγωνου Έβρου Υλικά Υλικά για την ζύμη 1 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ξύδι 750γρ αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις Υλικά για την γέμιση 500γρ τυρί φέτα 2 αυγά 2 κουταλιές ελαιόλαδο ελαιόλαδο για το τηγάνι Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε σε ίσα κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ μεγάλο να γίνει ένας φάκελος .Γεμίζουμε κάθε φύλλο με την γέμιση μας. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν καλά. Πηγή: cook-bake.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου