Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2019

Η απέναντι όχθη τού ποταμού Έβρου στό Τρίγωνο

Εικόνα
Από το μπαλκόνι τού σπιτιού μου στο Δίλοφο Τριγώνου, φαίνεται πεντακάθαρα καί ειδικά τώρα πού έχουν κόψει όλα τά καβάκια (Λεύκες) καί έχουν αποψηλώσει όλο τό δάσος, η απέναντι όχθη τού ποταμού Έβρου από τό Τριεθνές μέχρι καί τήν Αδριανούπολη! Βλέπω έναν αυτοκινητόδρομο πού περνάει από τα τελωνεία Βουλγαρίας -Τουρκίας μέχρι τήν Αδριανούπολη καί που συνεχίζει γιά τήν Κωνσταντινούπολη καί ενώνει τήν Ευρώπη με τήν Ασία! Στήν απέναντι όχθη φαίνεται πεντακάθαρα νά απλώνεται μία πόλη μέ 160.000 πλυθησμό, μέ μεγάλη οικονομική καί εμπορική κίνηση καί δραστηριότητα τήν Αδριανούπολη. Επίσης βλέπω πολλά εργοστάσια καί βιοτεχνίες νά δουλεύουν μέρα καί νύχτα! Ακούω επίσης τα τρένα τους εμπορικά καί επιβατικά να πηγαινοέρχονται και να σφυρίζουν συνεχώς! Τήν μέρα βλέπω τούς πανύψηλους μιναρέδες τους και τίς μεγάλες εκτάσεις με ορυζώνες δίπλα στο ποτάμι. Καί όλα αυτά τα βλέπω στήν απέναντι όχθη τού ποταμού Έβρου! Ελληνική όχθη, έρημα χωριά με λιγοστούς κατοίκους, χωρίς νέους και σχολεία,  δίχως δρ

Δίλοφος Τριγώνου Τό χωριό τών ανθρακωρύχων

Εικόνα
Από την δεκαετία του 1950 και για περίπου 30 χρόνια δραστηροποιήθηκαν στο Δίλοφο Τριγώνου τρεις εταιρείες για την εξόρυξη λιγνίτη (κάρβουνο). καί ήταν το οικονομικό κέντρο για πολλούς συμπατριώτες μας της γύρω περιοχής αλλά και από άλλες περιοχές όπου καταφθάνουν ακόμη και από την Σαμοθράκη για αναζήτηση εργασίας στα λιγνιτωρυχεία του Δίλοφου. Ο λιγνίτης ήταν μία μορφή ενέργειας πού χρησιμοποιείτο από τήν ΔΕΗ για τήν παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά καί γιά άλλες χρήσεις όπως γιά θέρμανση, ακόμη καί στά τρένα τής εποχής τούς λεγόμενους (καρβουνιάρηδες). Τα λιγνιτωρυχεία απασχολούσαν γύρω στούς 150 εργαζόμενους μέ τρείς βάρδιες, καί τά μεροκάματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά αφού όπως έλεγαν, και στα λιγνιτωρυχεία τού Βελγίου οι μισθοί κυμαίνονταν στο ίδιο επίπεδο, και κάποιοι που δούλευαν εκεί επέστρεψαν πίσω γιά νά είναι στήν πατρίδα τους. Τό χωριό ο Δίλοφος γεμίζει με κόσμο, τά λίγα άδεια σπίτια νοικιάζονται, δημιουργείται παράρτημα της Χωροφυλακής, γήπεδο και ποδοσφαιρική ομά

Καί χωρίς κινητή τηλεφωνία ο Δίλοφος Τριγώνου

Εικόνα
Μετά το τηλεοπτικό δίκτυο καί χωρίς κινητή τηλεφωνία είναι αναγκασμένοι να ζούνε οι κάτοικοι στό Δίλοφο στό ακριτικό χωριό στό Τριεθνές Τριγώνου, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, παρά μόνο Τούρκικα καί Βουλγάρικα !! Τό μοναδικό δίκτυο πού πιάνει σήμα είναι τής cosmote τό οποίο έρχεται γιά δύο λεπτά καί χάνεται γιά ώρες !! Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι όλοι οί κάτοικοι τού χωριού πού ζούνε τό πρόβλημα αλλά καί όσοι επισκέπτονται τό χωριό καί τό διαπιστώνουν. Οι μόνοι πού δεν διαπιστώνουν τό πρόβλημα είναι οι τεχνικοί της cosmote και τά μηχανήματά τους πού δείχνουν πώς υπάρχει σήμα !! Δείτε παρακάτω στην αναζήτηση δικτύου μόνο Τούρκικα και Βουλγάρικα δίκτυα και κανένα Ελληνικό! Έλεος!!

Χωρίς διαγραμμίσεις οι δρόμοι στό Τρίγωνο

Εικόνα
Πλέον μπήκαμε στο Φθινόπωρο  και ακολουθεί ο βαρύς Χειμώνας Ήδη άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία και αρχισαν οι πρώτες βροχές Και πάλι όπως κάθε χρόνο με τις λακκούβες στους περισσότερους δρόμους τού Τριγώνου και όχι μόνο με μπαλώματα με λίγο τσιμεντάκι και χαλίκια πού με τις πρώτες βροχές θα φύγουν και αυτά όπως επίσης θα αρχίσουν να πέφτουν οι πυκνές ομίχλες και οι δρόμοι θα είναι διπλά επικίνδυνοι αφού στους περισσότερους δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις !! Όταν πλέον η κυβέρνηση παίρνει αυστηρά μέτρα και τα πρόστιμα από την τροχαία είναι τσουχτερά για παράδειγμα το κάπνισμα αλλά καί ακόμη αν πατήσεις την διαχωριστικη λωρίδα με αφαίρεση της άδειας οδήγησης !! Μήπως θά έπρεπε και το κράτος και οι αρμόδιοι νά ενδιαφερόταν πρωτοι γιά την ασφάλεια των οδηγών όταν δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις αλλά καί όταν οι δρόμοι κυρίως οι επαρχιακοι είναι σε τραγική κατάσταση.

Τριεθνές: Μιά νησίδα μοιρασμένη στά τρία

Εικόνα
Αυτό είναι το Τριεθνές στο Τρίγωνο Εβρου και συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στή φωτογραφία η νησίδα Α τού ποταμού Έβρου στό χωριό Δίλοφο όπου είναι ακριβώς τά σύνορα τριών χωρών τής Ελλάδας τής Βουλγαρίας καί τής Τουρκίας καί είναι μοιρασμένη σε τρία μέρη. Η νησίδα έχει έκταση 340 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 170 ανήκουν στην Τουρκία, τα 85 στην Ελλάδα και τα 85 στη Βουλγαρία Η πρόσβαση στή νησίδα καί στο σημείο στό Τριεθνές γίνετε μόνο με πλωτά μέσα καί μόνο από στρατιωτικούς πού κάνουν τίς περιπολίες τους !!