Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2024

Στόν εσπερινό τών Αγίων Αναργύρων στό Κριό ο μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Εικόνα
Εσπερινός με αρτοκλασία αύριο Κυριακή 30/06/2024 και ώρα 19.00 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Κριού χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού Στο μικρότερο χωριό του Τριγώνου αλλά και του Δήμου Ορεστιάδας τών 8 μόνιμων κατοίκων, θα παραβρεθεί και θα χοροστατίσει στόν εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου ο κ. Δαμασκηνός

Εκμισθώθηκε το αναψυκτήριο στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας

Εικόνα
Εκμισθώθηκε το αναψυκτήριο Σπηλαίου μετα απο τρίτη συνεχομενη δημοπρασία, αφου στις δύο πρώτες δεν υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος για το κτήριο και τελικά στη τρίτη δημοπρασία πού έγινε τήν περασμένη Τρίτη 25/06/2024 βρέθηκε ένα άτομο απο το Σπήλαιο και η λειτουργία του θα ερχίσει από 1 Ιουλίου 2024. Να θυμήσουμε στο υπόγειο του αναψυκτηρίου βρίσκεται και η αρχαιολογική έκθεση Σπηλαίου όπου μπορεί κάποιος να επισκεφθεί.

Τροχαίο ατύχημα με μηχανή στη Λάρισα με τραυματισμό 54χρονου απο χωριό του Τριγώνου

Εικόνα
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 54χρονου από χωριό του Τριγώνου Έβρου Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, το τροχαίο έλαβε χώρα στις 8:30 το πρωί στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων του δήμου Κιλελέρ, 17 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο τραυματισμός ενός άνδρα ηλικίας 54 ετών ο οποίος επέβαινε σε μηχανή. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται με κάταγμα στο ένα χέρι.

Πετυχημένο το Παραδοσιαακό πανηγύρι γιά ακόμη μία φορά στην Πλάτη Τριγώνου

Εικόνα
Πέρασε και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με αρκετές εκδηλώσεις και πανηγύρια και ακόμη είναι η αρχή και επειδή αυτή η ομάδα τα γράφει όλα και γιά όλους, θα αναφερθούμε σε αυτά και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό πανηγύρι πού έγινε στην Πλάτη Τριγώνου, από τον Σύλλογο Τρίγωνο Έβρου Αλεξανδρούπολης. Καταρχήν θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για ακόμη μία φορά της πετυχημένης εκδήλωσης, αλλα και στον κόσμο που παραβρέθηκε και στήριξε το πανηγύρι. Όμως αυτό πού θέλουμε να επισημάνουμε είναι η απουσία της Δημοτικής αρχής όπως και τών δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων αλλά και της Περιφέρειας εκτός ελαχίστων που ήταν παρόντες! Να θυμήσουμε πέρυσι πού ήταν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τα πανηγύρια στα χωριά μας ήταν γεμάτα με υποψήφιους! Πού ήταν όλοι; Πού αλλού; Στήν πλατεία Ορεστιάδας αφού και εκεί είχαν το Σάββατο που μάς πέρασε εκδηλώσεις! Η ομάδα μας ήταν εδώ στήριξε το πανηγύρι τής Πλάτης και πρόβαλλε με φωτογραφίες και βίντεο τήν εκδήλωση.

Παραδοσιακό Πανηγύρι στην Πλάτη Τριγώνου το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Εικόνα
 Ένα απο τα καλύτερα παραδοσιακά πανηγύρια θα γίνει αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στο χωριό Πλάτη Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, απο τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Τρίγωνο Έβρου Αλεξανδρούπολης, με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Θα συμμετέχουν τα παραδοσιακά χορευτικά: Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας "ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ" και "ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΒΡΟΥ" Αλεξανδρούπολης, με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα.

Σέ απόγνωση οι κάτοικοι τού Τριγώνου Έβρου μέ τήν μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία

Εικόνα
Σέ απόγνωση είναι πλέον οι κάτοικοι τού Τριγώνου τόσο με τίς συγκοινωνίες αλλά άλλο τόσο με τήν μεταφορά ασθενών στά νοσοκομεία του Έβρου! Συγκεκριμένα αναγνώστης μας από χωριό του Τριγώνου, καταγγέλει πώς η ηλικιωμένη μητέρα του πού αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πρόσφατα τής αφαιρέθηκε το ένα κάτω ακρο, δέν μπορεί να μετακινηθεί στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου γιά τίς απαραίτητες εξετάσεις πού πρέπει να κάνει δύο φορές το μήνα γιά τήν αλλαγή τών επιδέσμων και επούλωση τού τραύματος, αφού δέν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσον και όπως μάς είπε το Κέντρο υγείας Δικαίων δεν διαθέτει το ασθενοφόρο γιά τήν μεταφορά τής ηληκιωμένης στό νοσοκομείο! Με αποτέλεσμα νά πληρώνει περίπου 400 €  το μήνα σε ταξί, δηλαδή όσο και η σύνταξη της γιά τήν μεταφορά της στο νοσοκομείο! Τό ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καί άλλοι ασθενείς με προβλήματα υγείας όπως καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς αφού δεν υπάρχουν και συγκοινωνίες στα χωριά τού Τριγώνου!